Zpět na všechny články

Srpnový Livesport Prague Open 2023 s českými hvězdami

4. července 2023

Vítězky dvou posledních ročníků Barbora Krejčíková a Marie Bouzková jsou největšími hvězdami 14. ročníku turnaje WTA 250 Livesport Prague Open 2023, který se uskuteční od 31. července do 6. srpna na betonových kurtech v tenisovém areálu TK Sparta Praha ve Stromovce. Díky své dotaci bude nadcházející turnaj největší tenisovou akcí roku na území Česka.

Nejvýše nasazenou hráčkou je v seznamu přihlášených tenistek, který sestavila a dnes zveřejnila ženská tenisová asociace WTA, grandslamová vítězka a aktuálně 11. hráčka světového žebříčku Barbora Krejčíková. „Na turnaj v Praze se moc těším, areál na Spartě je nádherný, je blízko parku a přírody a vyzařuje z něj příjemná atmosféra. Čeští fanoušci tenisu rozumí. Umí vytvořit skvělou atmosféru. Mě osobně ženou vpřed a oceňuji, když fandí, protože mi to dodává hodně energie k ještě lepšímu výkonu,“ uvedla vítězka turnaje z roku 2021.

„Na vítězství v roce 2021 vzpomínám ráda. Poprvé jsem hrála jako grandslamová vítězka před českým publikem a lidi mě hnali k trofeji. Byl to nepopsatelný zážitek. Zároveň, když se podívám do historie, tak jsem na turnaji startovala už v roce 2016 a zaznamenala jsem zde své první velké vítězství proti Dominice Cibulkové, které mi pomohlo na začátku kariéry,“ zavzpomínala Barbora Krejčíková.

Loňský triumf bude obhajovat 33. hráčka světa Marie Bouzková. „Poslední měsíce stále častěji myslím na to, jak už se blíží turnaj na Spartě, kde budu obhajovat titul. Už se moc těším, až budu hrát před domácími diváky. Vloni byla atmosféra skvělá, pro mě to byl takový veselý turnaj,“ uvedla Bouzková.

„Tradičně hlavním lákadlem našeho turnaje je účast domácích hráček, proto jsem rád, že letos se jich v hlavní soutěži představí minimálně šest. Vedle Barbory Krejčíková a Marušky Bouzkové ještě Barbora Strýcová a Linda Nosková. Dvě divoké karty pak máme společně s Českým tenisovým svazem připravené pro domácí naděje. Speciální divácký náboj bude mít účast Barbory Strýcové, která se na turnaji bude loučit s českými fanoušky,“ doplnil ředitel turnaje Miroslav Malý.

„Těším se na to, že budu hrát naposledy v Praze. Pokaždé přišla spousta fanoušků a atmosféra byla vždy skvělá. Bude to můj polední turnaj, který budu hrát ve své kariéře doma, a tak se na vše moc těším,“ svěřila se po prvním vyhraném kole ve Wimbledonu Barbora Strýcová.

Prvního června odstartoval v síti Ticketportal předprodej vstupenek na jednotlivé hrací dny. Cena vstupného na nedělní finále je stejně jako na sobotní semifinálové zápasy 450 korun na konkrétní místa na tribuně, na jednotlivé soutěžní hrací dny od pondělí do pátku bude vstupné do areálu bez nároku na konkrétní místo 300 korun.

Turnajové zápasy se uskuteční na třech soutěžních kurtech v areálu TK Sparta Praha a celodenní nepřenosné vstupné platí na libovolné zápasy. Celodenní vstup na jeden den víkendové kvalifikace je 150 korun. Každý držitel vstupenky má garantované místo k sezení na centrálním kurtu, na hracích kurtech číslo 1 a 2 bude vstup do hlediště do naplnění kapacity tribun. Kapacita centrálního kurtu je nově 2500 diváků. Děti do tří let bez nároku na místo k sezení mají vstup zdarma.

Začátky hracích dnů jsou s výjimkou finále v 11:00, v neděli se začne hrát ve 13:00.

Stejně jako na stovkách dalších tenisových turnajů po celém světě, včetně včera zahájeného Wimbledonu, jsou mezi přihlášenými i hráčky s ruským a běloruským pasem.

„Aktuální situaci jsme řešili s odpovědnými státními orgány, informovali jsme je, že nemáme vliv na seznam přihlášených hráček, když budeme plně respektovat platné rozhodnutí vlády,“ vysvětlil k seznamu přihlášených ředitel turnaje Miroslav Malý. „Během akce nikde nebude jakkoli prezentováno státní občanství těchto hráček, budou na něm vystupovat výhradně jako soukromé fyzické osoby, podobně jako na dalších světových turnajích.“

Aktuální seznam hráček přihlášených do hlavní soutěže
1. Barbora Krejčíková (CZE, 11.)
2. Marie Bouzková (CZE, 33.)
3. Lin Ču (CHN, 34.)
4. Šuaj Čang (CHN, 38.)
5. Barbora Strýcová (CZE, 623.)*
6. Linda Nosková (CZE, 45.)
7. Tatjana Mariaová (GER, 62.)
8. Si-jü Wang (CHN, 65.)
9. Jaqueline Cristianová (ROU, 133.)*
10. Patricia Maria Tigová (ROU, 717.)*
11. Rebeka Masarová (ESP, 66.)
12. Aljaksandra Sasnovičová (69.)
13. Sin-jü Wang (CHN, 73.)
14. Jevgenija Rodinová (291.)*
15. Alizé Cornetová (FRA, 74.)
16. Anna Karolína Schmiedlová (SVK, 77.)
17. Sara Erraniová (ITA, 79.)
18. Kateryna Bajndlová (UKR, 85.)
19. Kristína Kučová (SVK, 490.)*
20. Clara Tausonová (DEN, 92.)
21. Viktorija Tomovová (BUL, 99.)
* start na základě chráněného žebříčku

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports